1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
7 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά σε 300ml χλιαρό νερό και το προσθέτουμε μαζί με 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο στο μπωλ με το αλεύρι. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμη νερό ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και εκεί ζυμώνουμε για δέκα λεπτά τη ζύμη μας μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την επαναφέρουμε στο μπωλ και την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη αφήνοντάς την να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Στην επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και με ένα πινέλο αλείφουμε το πάνω μισό της με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω. Αλείφουμε με νερό το γύρω γύρω και διπλώνουμε το φύλλο της ζύμης μας στα δύο πιέζοντας τα πλαϊνά με το νερό ώστε να κολλήσουν οι δύο πλευρές μεταξύ τους. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, περιχύνουμε τη φοκάτσια μας με το ελαιόλαδο που περίσσεψε, πασπαλίζουμε με το χοντρό θαλασσινό αλάτι και την ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Αφήνουμε την φοκάτσια μας να χλιάνει πάνω σε σχάρα, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε!