Υλικά:
400γρ. αλεύρι
200γρ. πατάτα βρασμένη και ξεφλουδισμένη
1/2 κούπα γάλα
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το βούτυρο και τη μισή ποσότητα του αλευριού. Χτυπάμε το μείγμα μας στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να γίνει λεία και απαλή. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι ένα μεγάλο δοχείο και βάζουμε εκεί τη ζύμη μας. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.