2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμούς)
Διάφορα μυρωδικά για πίτσα (δυόσμο, ρίγανη κτλ)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να σταθεί για πέντε λεπτά μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για πέντε με δέκα λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη για πίτσα λεία και ελαστική. Την ανοίγουμε στρογγυλή και την τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί για πίτσα ή σε στρογγυλό ταψί. Βάζουμε υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η βάση και να λιώσουν τα τυριά.