500γρ. αλεύρι
350γρ. νερό χλιαρό (40 βαθμούς)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
Σε ένα μέτριο μπωλ διαλύουμε τη ξηρή μαγιά στο νερό και προσθέτουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και απαλή. Ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη μας και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μεγάλο μπωλ. Σκεπάζουμε με καθαρό πανί και την αφήνουμε, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί, για δύο περίπου ώρες σε απάνεμο σημείο (ή μέσα στο σβηστό φούρνο μας). Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο και με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο που να καλύπτει το ταψάκι της πίτσας μας. Εάν θέλουμε επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε δύο βάσεις πίτσας ή φτιάχνουμε ένα μείγμα από φρέσκο βούτυρο και λιωμένο σκόρδο για να φτιάξουμε σκορδοψωμάκια με την υπόλοιπη ζύμη.