5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό
Αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
Ένα τέταρτο του κιλού τυρί φέτα
100γρ. ανθότυρο
100γρ. ένταμ
2 αυγά
1 κουταλιά γλυκάνισο
Φτιάχνουμε τη ζύμη μας ανακατεύοντας και ζυμώνοντας τα υλικά της, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή αλλά(!!!) να μην κολλάει. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας και φτιάχνουμε, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα λεκανάκι.
Αυτό ήταν… Με το πλάστη μας παίρνουμε λίγο λίγο από τη ζύμη μας και ανοίγουμε ένα ένα μικρά φύλλα για τα τυροπιτάκια μας. Τα γεμίζουμε και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά… (ελέγχετε τα κάθε δέκα λεπτάκια).
Να ευχαριστήσω πολύ και να στείλω την αγάπη μου στην κ. Νίνα που τρύπωνα στην κουζίνα της, στη φοβερή ταβέρνα της στη Χαλκιδική, και που με έμαθε πολλές από τις συνταγές της… Ευχαριστώ…
Καλή επιτυχία…
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.