Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 φλυτζάνι νερό
6 φλυτζάνια αλεύρι και όσο πάρει
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό φέτα
Υλικά για επάλειψη:
Σουσάμι
2 αυγά (οι κρόκοι)
Λίγο γάλα
Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και κατόπιν την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, λαδώνοντας τακτικά τα χέρια μας. Κατόπιν τα γεμίζουμε με φέτα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με ένα μείγμα από γάλα και κρόκους αυγών και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά της ώρας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!