Υλικά:
2 πακέτα χοντρό φύλλο για πίτες
1 κιλό τυρί φέτα Βαλμά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί. Απλώνουμε κάθε φύλλο, το ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε απ’ τη μια άκρη ως την άλλη τυρί θρυμματισμένο και το τυλίγουμε όπως την στριφτόπιτα, ώστε να γίνει μασούρι. Το τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί. Έτσι κάνουμε σε όλα τα φύλλα και όταν τελειώσει ρίχνουμε πάνω ένα λίτρο φρέσκο γάλα. Την ψήνουμε στην ένδειξη με τον αέρα στους 240 βαθμούς. Σε 30 με 40 λεπτά είναι έτοιμη και αφράτη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.