1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό φέτα
300γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
Πιπεριά πράσινη
Πιπέρι
Βούτυρο
Αυγό
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το λάδι και τη μαγιά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια ωραία λαδένια ζύμη. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη σκεπάζουμε σε μέρος ζεστό για μισή ώρα. Η ζύμη δεν θα φουσκώσει!
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη τη χωρίζουμε στα δύο. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα κομμάτι ζύμης από κάτω, είτε με τα χέρια είτε με έναν πλάστη. Τρίβουμε το τυρί, ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά, κομμάτια πιπεριά και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι. Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το δεύτερο κομμάτι ζύμης και σκεπάζουμε!
Με τα χέρια μας πατάμε στις άκρες του ταψιού να ενώσουμε την κάτω ζύμη με την επάνω. Χαράζουμε και περνάμε με αυγό όλο το επάνω ζυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω κάτω αέρα, μέχρι να γίνει ρόδινη από πάνω! Θέλει περίπου 40′ στο δικό μου φούρνο).
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.