2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
1 αυγό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά γλυκάνισο
1 κουταλάκι βασιλικό ή δυόσμο
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τα φακελάκια της μαγιάς. Χτυπάμε καλά το αυγό με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο του μια λακουβίτσα με τη χούφτα μας. Στη λακουβίτσα ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό και το νερό με τη διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα και τυλιγμένη με κουβέρτα μέχρι να φουσκώσει καλά. Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε τη φέτα, το γλυκάνισο και τον βασιλικό ανακατεύοντας προσεκτικά. Σε μια φριτέζα ρίχνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα του λίγη λίγη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Όταν ροδίσουν καλά οι τυρομπουκίτσες μας, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε χαρτί κουζίνας. Κατόπιν τις πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα και οι τυρομπουκιές είναι έτοιμες για κατανάλωση.