1/2 κιλό μακαρόνια πένες ή μακαρονάκι κοφτό
70γρ. βιτάμ
2 1/2 κούπες τριμμένο ρεγκάτο
1/2 κούπα ροκφόρ ή Blue Cheese
6 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε. Σε μια γαλατιέρα ζεσταίνουμε το γάλα και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αν σβολιάσει χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όταν πήξει η κρέμα βγάλτε τη κατσαρόλα απ’ το μάτι και ρίξτε τις 2 κούπες τριμμένο ρεγκάτο και το ροκφόρ ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τυριών σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.