250γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
3-4 κουταλιές παγωμένο νερό
Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε παγωμένο νερό και αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου. Σε ένα μπωλ βάζουμε το τριμμένο τυρί, το βούτυρο και τη μισή ποσότητα του αλατιού. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ψιχουλιαστή. Στη συνέχεια βάζουμε το μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το παγωμένο νερό μέχρι που η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη και σκεπάζουμε το καθένα τους με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε πάνω της σε φύλλο πάχους περίπου 3 εκατοστών το κάθε μέρος. Κόβουμε σε τετραγωνάκια με ροδέλα σφολιάτας, ή ζικ ζακ μαχαίρι, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα μια τρυπούλα σε κάθε τετραγωνάκι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι. Επαναλαμβάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Αραδιάζουμε τα τυρο-σνακ σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά στους 190 βαθμούς. Τα τυρο-σνακ είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες τους, προσοχή να μην καούν.