500γρ. αλεύρι
250ml γάλα χλιαρό
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
30γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
Λίγο αλάτι
Υλικά για το άλειμμα:
1 κρόκος αυγού
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές νερό
Υλικά για τη γέμιση:
Οποιοδήποτε είδος τυριού ή και μείγμα τυριών
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο γάλα. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο (δύο κουταλιές), το αλεύρι, το αλάτι, και ζυμώνουμε την ζύμη μας. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό και απάνεμο μέρος να φουσκώσει καλά.
Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια τη ζύμη μας. Τα ανοίγουμε με το χέρι και τα γεμίζουμε με το τυρί. Κλείνουμε τσιμπώντας την ζύμη να κλείσει καλά, τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας να φουσκώσουν.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό, τα αλείφουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Φτιάχνουμε το μείγμα επάλειψης πολτοποιώντας το σκόρδο και αναμειγνύοντάς το με λίγο νερό, ελαιόλαδο και αλάτι. Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου και τα απολαμβάνουμε ζεστά και μυρωδάτα!