750γρ. κριμ τσίζ
500γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κατσαρό μαϊντανό (ή μαϊντανό)
1/4 κούπας φιλέ αμυγδάλου
2 κουταλιές ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά (προαιρετικά)
2 κουταλιές πέστο βασιλικού
1 κουταλιά τριμμένο ξερό κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
2-3 σταγόνες τσίλι σως
Λίγη πάπρικα
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κριμ τσιζ με το τυρί τσένταρ και το μοιράζουμε στη μέση. Στο πρώτο μισό ανακατεύουμε το πέστο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού. Στο άλλο μισό ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, λίγη πάπρικα και τις σταγόνες τσίλι σως. Δίνουμε το σχήμα του κώνου στα δύο μείγματα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Στη συνέχεια ξετυλίγουμε τη μεμβράνη και βάζουμε τους δύο κώνους σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τον κατσαρό μαϊντανό γύρω γύρω και βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου στα χριστουγεννιάτικα δεντράκια μας ώστε να μοιάζουν με κουκουνάρια (όπως στην εικόνα). Στολίζουμε και με τα κομματάκια από τις πιπεριές σαν χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τα τυρένια δεντράκια μας είναι έτοιμα, σε δύο γεύσεις, να μεταφέρουν όλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών στο τραπέζι μας. Χρόνια πολλά!