2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
1/4 λίτρου γάλα
1/4 κιλού ζάχαρη
200γρ. βούτυρο φρέσκο
6 αυγά
3 φακελάκια μαγιά ξηρή ή 63γρ. φρέσκια
1 1/2 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μαστίχα
1 κουταλάκι μαχλέπι
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε το γάλα στους 40 βαθμούς και μέσα διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη ζάχαρη μας. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε μια κούπα αλεύρι από το αλεύρι μας και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά μέσα του ανακατεύοντας καλά να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε κατά μέρος για τρία τεταρτάκια.
Σε μια κούπα με λίγη ζάχαρη θρυμματίζουμε καλά την μαστίχα και το μαχλέπι. Σε μια λεκάνη χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ τα 5 από τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαστίχα και το μαχλέπι. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας, ζυμώνοντας με τα χέρια μας έτσι ώστε να το πάρει όλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον χυλό με το γάλα τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε σχολαστικά. Τέλος παίρνουμε κομμάτια από το βούτυρο σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα ανακατεύουμε ένα ένα στη ζύμη για το τσουρέκι, διπλώνοντας και ζυμώνοντας έτσι ώστε να πάει παντού. Όταν τελειώσουμε με το βούτυρο σκεπάζουμε τη λεκάνη μας και αφήνουμε το ζυμάρι για το τσουρέκι μας να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
Στρώνουμε τα ταψιά μας με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε με μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο στο ταψί και τα σκεπάζουμε αφήνοντάς τα να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς. Παίρνουμε τον κρόκο από το έκτο αυγό, τον διαλύουμε με λίγο νερό και με αυτό αλείφουμε το πάνω μέρος των τσουρεκιών μας. Ψήνουμε τα τσουρέκια μας για 35-45 λεπτά – προσοχή να μην ξεραθούν στο εσωτερικό τους (ανάλογα με το μέγεθός). Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και μόνο αφού έχουν κρυώσει εντελώς τα φυλάμε καλά κλεισμένα σε σακούλα για τρόφιμα.