1 τσουρέκι
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα μιλφέιγ
Γάλα
Λίγη μερέντα
Αγοράζουμε ένα τσουρέκι της επιλογής μας. Φθηνό και καλό να’ ναι κι ό,τι να ‘ναι. Κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι 2 οριζόντιες τομές κατά μήκος στο τσουρέκι. Χτυπάμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα μιλφέιγ, με λίγο λιγότερο γάλα από όσο μας προτείνει η συνταγή για να είναι η κρέμα μας σφιχτή.
Στην βάση απλώνουμε μια πολύ λεπτή στρώση μερέντα -δε θέλουμε να παραγίνει γλυκό και να χαλάσει τη γεύση. Σκεπάζουμε με το μεσαίο κομμάτι του τσουρεκιού και επάνω του απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε. Βάζουμε και το πάνω κομμάτι του τσουρεκιού και κόβουμε κάθετες φέτες για να το σερβίρουμε.