1 ματσάκι τσουκνίδες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά αλεύρι
200ml γάλα
1 κύβο νοστιμιάς
Τριμμένο ξερό σκόρδο (προαιρετικά)
Κρουτόν (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φοράμε γάντια και πλένουμε τις τσουκνίδες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τσουκνίδες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε 300ml καυτό νερό και μέσα του διαλύουμε τον κύβο νοστιμιάς. Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε μια κουταλιά γεμάτη αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό του μπωλ. Όταν απορροφηθεί όλο το υγρό προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε την τσουκνιδόσουπά μας να πάρει μια βράση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε το μάτι και πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής. Την σερβίρουμε ζεστή πασαπαλίζοντάς την με το σκόρδο σε σκόνη και κρουτόν.
Η συνταγή αυτή περιέχεται στο βιβλίο «Εξωφρενικά τροφο-πειράματα» του Νικ Άρνολντ!