250γρ. (2 κούπες) μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
1/3 κούπας μαργαρίνη
Υλικά για το μίγμα:
3 συσκευασίες cream cheese (600γρ.)
100γρ. σοκολάτα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι βούτυρο
2 ασπράδια
3 κουταλιές baileys (λικέρ σοκολάτας)
Βάση: Αφήνουμε τη μαργαρίνη να γίνει πολύ μαλακή και την αναμιγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα με σούστα και πιέζοντας στρώνουμε την βάση του τσιζκέικ σοκολάτας καλά στον πάτο ώστε να είναι ισόπαχη. Τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Μίγμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να χλιάνουν καλά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το cream cheese με τη μισή κούπα ζάχαρη, το κακάο και το baileys. Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα στο μίγμα του cream cheese και ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε το μίγμα μας πάνω στην βάση και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για λίγες ώρες στο ψυγείο.