1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
100γρ. σοκολάτα υγείας
3 αυγά
3 κουταλιές κακάο
2-4 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ
Λίγο βούτυρο
Υλικά για την κρέμα:
1/4 κιλού τυρί μασκαρπόνε ή κριμ τσιζ
150γρ. κρέμα γάλακτος
50ml γάλα
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
10γρ. ζελατίνη
2 ασπράδια αυγών
3 βανίλιες
Υλικά για την επικάλυψη:
3/4 κιλού φρέσκες φράουλες
3 κουταλιές ζάχαρη
5γρ. ζελατίνη
Η βάση:
Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό χαρτί και το στρώνουμε σε μια φόρμα με σούστα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπωλάκι αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το κονιάκ ή το λικέρ. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και τη κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο. Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι που το μείγμα να αποκτήσει τη μορφή σοκολάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο από αυτό το μείγμα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς και αδειάζουμε το μείγμα της βάσης στην φόρμα μας. Ψήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα. Μόλις χλιάνει λίγο το περιχύνουμε με το μείγμα της άχνης ζάχαρης.
Η κρέμα:
Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε 4 κουταλιές κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα του ρίχνουμε τις βανίλιες και την ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε (ή το κριμ τσιζ) με την κρέμα γάλακτος και το μείγμα γάλακτος και ζελατίνης. Σε μπεν μαρί που το νερό δεν βράζει, βάζουμε καλά χτυπημένα τα ασπράδια των αυγών με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε έντονα για πέντε λεπτά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην ψηθούν τα ασπράδια μας. Ένας εύκολος τρόπος είναι να ελέγχουμε βάζοντας το δάχτυλό μας στο μείγμα ώστε πριν ζεσταθούν πολύ να τραβήξουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τα ασπράδια στο μίξερ για δέκα λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο το τυρί μασκαρπόνε ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στη βάση που φτιάξαμε παραπάνω και τα αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσουν.
Η επικάλυψη:
Κόβουμε σε φετούλες το 1/4 του κιλού φράουλες και το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με τη ζάχαρη να βράσει. Όταν μειωθεί πολύ το ζουμί του αποσύρουμε από τη φωτιά και με το μπαστούνι κοπής (μπλέντερ χειρός) πολτοποιούμε εντελώς τις φράουλες. Μουσκεύουμε σε 3 κουταλιές κρύο νερό τα 5 γραμμάρια ζελατίνης και όταν χλιάνει λίγο το προσθέτουμε στις φράουλες και ανακατεύουμε καλά. Όταν κρυώσει εντελώς το μείγμα μας το στρώνουμε πάνω στην κρέμα του τσιζ κέικ. Κόβουμε στη μέση το μισό κιλό φρέσκες φράουλες και τις στολίζουμε πάνω στο τσιζ κέικ σοκολάτα φράουλα. Το φυλάμε και πάλι στο ψυγείο και ανοίγουμε προσεκτικά τη σούστα πριν σερβίρουμε.