1/2 κιλό ανθότυρο γλυκό
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
5-6 αυγά
1/4 κιλού αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Λίγο βούτυρο ή λίγη μαργαρίνη λιωμένη
Λίγο κανελογαρύφαλλο (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το ανθότυρο με το γιαούρτι και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με την σπάτουλα ή το κουτάλι ελαφρά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ στρογγυλό ή μια φόρμα με σούστα και αδειάζουμε μέσα του το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να ροδίσει. Περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το κανελογαρύφαλλο και άχνη ζάχαρη (αν θέλουμε).
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!