2 μήλα γκράνι σμιθ (Granny Smith)
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
Κανέλα τριμμένη
Πλένουμε σχολαστικά τα μήλα μας και τα στεγνώνουμε με πετσέτα. Αναμειγνύουμε μαζί τρεις κουταλιές ζάχαρη και τρεις σιρόπι σφενδάμου. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες τρεις κουταλιές ζάχαρη άχνη. Κόβουμε τα μήλο μας οριζόντια σε πολύ λεπτές φετούλες με το ειδικό μηχάνημα (μαντολίνο), χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι τα κουκούτσια και το κοτσάνι. Τοποθετούμε τις φετούλες του μήλου στο αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να μην αλληλοκαλύπτονται. Τις αλείφουμε με το μείγμα ζάχαρης και σιροπιού που φτιάξαμε στην αρχή και τα φουρνίζουμε στους 100 βαθμούς το πολύ για μία ώρα (ανάλογα με το πάχος που έχουν οι φέτες του μήλου) μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να “κατσαρώνουν”. Γυρίζουμε τις φετούλες του μήλου από την άλλη πλευρά και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης σιροπιού. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα και ψήνουμε για είκοσι λεπτά ακόμη. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και μετά τα φυλάμε (εάν περισσέψουν γιατί είναι πεντανόστιμα) σε κουτί για μπισκότα. Θα ξετρελαθείτε!