Υλικά:
2/3 κούπας ζάχαρη
3 κουταλιές κανέλα
2 κουταλιές ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
2 κουταλιές γλυκόζη
Ελάχιστο βούτυρο
Ελάχιστη βανίλια
Εκτέλεση:
Πάνω σε ένα ταψί στρώνουμε ένα χαρτί αντικολλητικό και το αλείφουμε ελάχιστα με βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την κανέλα, την ζάχαρη, την γλυκόζη, το ερμόλ και την βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο και εύθρυπτο. Το απλώνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ισόπαχα και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να “λιώσει” το μείγμα μας. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.