500γρ. μπισκότα Digestive
300γρ. μαργαρίνη Άλτις με ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
1 φλυτζανάκι του καφέ κακάο στιγμής
5 κομμάτια γλυκό κουταλιού περγαμόντο (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
1 σακουλάκι drops κουβερτούρας Γιώτης
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
Χοντροκόβουμε τα μπισκότα, ψιλοκόβουμε το γλυκό κουταλιού και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από τις νιφάδες κουβερτούρας. Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια -τα φτιάχνουμε στρογγυλά σαν κεφτεδάκια- και τα απλώνουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε τα νηστίσιμα τρουφάκια μας με νιφάδες κουβερτούρας. Εάν θέλουμε κόβουμε τετράγωνα αλουμινόχαρτα και βάζουμε μέσα το κάθε τρουφάκι μας. Φυλάσσονται στο ψυγείο.
Τα νηστίσιμα τρουφάκια είναι πολύ εύκολα και γευστικά. Χρειάζεται ένα δεκάλεπτο το πολύ να γίνουν.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!