250γρ. λευκή σοκολάτα
125γρ. βούτυρο
100γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
Άχνη ζάχαρη
4 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Πλένουμε, στεγνώνουμε και τρίβουμε το πορτοκάλι για να πάρουμε το ξύσμα του. Κόβουμε την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει του προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε για ελάχιστα λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη λευκή σοκολάτα, και το αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε πως έχει λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αν χρησιμοποιήσουμε εσάνς, την προσθέτουμε τώρα. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες. Στη συνέχεια το βγάζουμε, το πλάθουμε σε τρουφάκια και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη ώστε να ζαχαρωθούν από όλες τις πλευρές τους. Βάζουμε τα τρουφάκια με πορτοκάλι στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε. Εάν περισσέψουν τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.