1 πακέτο τριβελάκι ολικής άλεσης (500γρ.)
2 ντοματάκια κονκασέ
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κόκκινη
1 φλυτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως (soya sauce)
Πάπρικα καυτερή
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες. Τις ελιές μας τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο (ώστε να κάνει ένα καλό φιλμ στον πάτο της) και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας που έχουμε στα 2/3 της δύναμης του. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για πέντε λεπτά. Μετά προσθέτουμε λίγο αλατάκι, τα σκόρδα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας και να ξανθίνουν ελαφρά. Κατόπιν ρίχνουμε τα δύο κονκασέ μαζί με νερό όσο μία από τις κονσέρβες (με το οποίο και τις ξεπλένουμε πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα). Προσθέτουμε την σόγια σως, αρκετούτσικη καυτερή πάπρικα και αφήνουμε την ντομάτα μας να πάρει μια δυο βράσεις. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ελιές, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατάκι και βράζουμε για ένα τέταρτο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπερίτσες μας. Σε ένα βραστήρα ή σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε 1 1/2 λίτρο νερό. Μόλις περάσει το τέταρτο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τα βράζουμε για επτά (7) λεπτά ακριβώς. Σβήνουμε το μάτι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε πέντε λεπτά το τριβελάκι μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε ριγανίτσα και λίγο θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το πασπαλίσουμε στο πιάτο μας με τριμμένο τυράκι (όχι τις ημέρες νηστείας βέβαια), αλλά δεν θα σας το συνιστούσα. Το τριβελάκι ολικής έχει τόσα πολλά αρώματα που θυμίζουν Μεσόγειο… δεν είναι κρίμα να σκεπάσετε όλες αυτές τις γεύσεις με εκείνη του τυριού; Καλή σας όρεξη!