2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά ηλιέλαιο
10 κουταλιές περγαμόντο γλυκό σε κομματάκια ή άλλο της αρεσκείας σας
2 πακέτα σφολιάτα τετράγωνα
Βιτάμ
Υλικά για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Ετοιμάζω το σιρόπι και το αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο να ζεσταθούν και ρίχνω και το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζω από την φωτιά αφήνω να κρυώσει και ρίχνω τα κομματάκια από το γλυκό κουταλιού. Παίρνω ένα-ένα φύλλο σφολιάτας, βάζω στο κέντρο 1 κουταλιά από την κρέμα και διπλώνω να σχηματιστούν τρίγωνα. Τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφω με βιτάμ. Τα ψήνω σε μέτριο φούρνο και μόλις ψηθούν τα ρίχνω στο κρύο σιρόπι και αφήνω μέχρι να τραβήξουν. Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!