Υλικά:
250 γρ. τριαντάφυλλα καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά γλυκερίνη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Στα τριαντάφυλλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε δύο με τρείς ώρες και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με μία κούπα νερό και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν δέσει το γλυκό το κατεβάζουμε από τη φωτιά και του ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και τη γλυκερίνη.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.