1 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
4 κούπες αλεύρι
2 κούπες γάλα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
3 αυγά
3 κουταλάκια πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια πάπρικα
2 κουταλάκια πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι (λίγο ακόμη)
Λάδι για το τηγάνισμα
Αποβραδίς βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα τάπερ και το αφήνουμε να μαριναριστεί με το γάλα.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, 1/3 κούπας νερό, και τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα πιπέρια, και την πάπρικα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι. Τα βουτάμε στο μείγμα των αυγών και τα ξαναβάζουμε στο αλεύρι να παναριστούν σε όλα τα σημεία τους. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε έξτρα νόστιμο και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
Εάν είμαστε βιαστικοί παραλείπουμε το μαρινάρισμα. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μπουτάκια από το κοτόπουλο ή φτερούγες ή στήθος.