2 κιλά ροδάκινα
500γρ. αλεύρι
250γρ. καστανή ζάχαρη
250γρ. βούτυρο
100γρ. λευκή ζάχαρη
5 κουταλιές χυμό λεμονιού
5 κουταλιές ουίσκι
1 κουταλάκι κανέλα
Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε κομμάτια πάχους περίπου 1 1/2 πόντου. Τα ανακατεύουμε με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε το ουίσκι, όλη τη λευκή ζάχαρη, 4 κουταλιές από την καστανή και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε τα φρούτα σε ταψί και τα στρώνουμε. Λιώνουμε 2 κουταλιές από το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα φρούτα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και την υπόλοιπη από τη καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ψιχουλιαστή. Πλάθουμε πιέζοντας τη ζύμη μας με τα χέρια για να γίνουν κομμάτια που τα στρώνουμε πάνω από τα φρούτα. Ψήνουμε σε πυρέξ στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό καϊμάκι ή στραγγιστό γιαούρτι.