4 μέτριες πατάτες
1 κούπα μπέικον ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
3/4 κούπας μοτσαρέλα σε κυβάκια
1/2 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2-4 κουταλιές γάλα
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
5 αυγά χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό. Όταν τρυπιούνται (αλλά κρατάνε) καλά με το πιρούνι, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι. Τους προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και κουταλιά κουταλιά το γάλα (μπορεί να μην το χρειαστεί όλο – το μείγμα μας θα πρέπει να είναι σφιχτό- γι αυτό ανακατεύουμε καλά να πάρει την προηγούμενη κουταλιά).
Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη μας, τα πιέζουμε να γίνουν σαν πιτούλες και βάζουμε ένα κυβάκι μοτσαρέλας. Πλάθουμε ξανά μπαλάκι τη ζύμη μας φροντίζοντας να κλείσει μέσα της το τυρί. Βουτάμε κάθε μπαλάκι πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να τυλιχτούν γύρω γύρω. Βάζουμε 2-3 μπαλάκια σε τρυπιτή κουτάλα και τα βουτάμε μέσα στο καυτό λάδι. Όταν ροδοκοκκινήσουν τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα απολαμβάνουμε!