2 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού για να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς. Με τη ζύμη μας πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και τα βουτάμε μέσα στην άχνη ζάχαρη πριν τα βάλουμε στο ταψί, αφήνοντας ανάμεσα στο καθένα πέντε πόντους κενό. Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος) μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλουμε από το ταψί και τα τραγανά σοκολατομπισκοτάκια μας είναι έτοιμα!