1 κούπα αλεύρι
85γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
2 κάψουλες βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και μία κούπα νερό. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η ζύμη μας αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα προσθέτουμε και τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας έντονα. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα κατάψυξης μιας χρήσης (είναι πιο ανθεκτικές στην πίεση από τις απλές σακούλες τροφίμων) που έχουμε κόψει λίγο την μία της γωνία. Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και μέσα του φτιάχνουμε μπαστουνάκια ζύμης με το κορνέ. Γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά (γίνονται αμέσως) και τα αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τα τραγανά μπαστουνάκια κανέλας είναι έτοιμα!