Υλικά:
1/2 κιλό τραχανά γλυκό
1 κουταλιά βούτυρο μαγειρικής
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα χοντροτριμμένη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 2 λίτρα νερό περίπου και το βούτυρο μαγειρικής. Όταν βράσει προσθέτουμε τον τραχανά και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου προσέχοντας να μην μας κολλήσει. Επίσης ελέγχουμε αν θέλουμε να είναι λιγότερο πηχτή η σούπα μας έτσι ώστε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν ετοιμαστεί ο τραχανάς τον σερβίρουμε σε πιάτα ή μπωλ πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.