Υλικά:
Μαγιά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ αλμύρα από το τυρί
1/2 κιλό χοντρό σιμιγδάλι
5 – 6 αυγά
Εκτέλεση:
Πιάνουμε πρώτα τη μαγιά με το ζεστό γάλα, το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει η μαγιά ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί και τα αφήνουμε 24 ώρες για να ξινίσουν. Έπειτα στρώνουμε ένα σεντόνι και τα κόβουμε σε κομματάκια για να ξεραθούν γρήγορα και να το περάσουμε από το κόσκινο. Έτοιμη η παραδοσιακή σας συνταγή τώρα θα μπει στην κατσαρόλα και θα μπει μαζί με τα υλικά αλάτι, λάδι και νερό. Καλή σας όρεξη!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Δέσποινα Χατζή, και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.