Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. τραχανά ξινό
500γρ. μανιτάρια διάφορα
2 ξερά κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
4-5 καρότα
3 ντομάτες
Ζωμό λαχανικών όσο πάρει
Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας. Μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι, κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες. Τα ρίχνουμε στο λάδι και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας επίσης σε φέτες. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και συνεχίζοντας το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια διαχωρίζοντας τις ροδέλες με τα χέρια μας. Προσθέτουμε και τα σκόρδα κομμένα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε και μόλις τσιγαριστούν και τα κρεμμύδια μας, βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, ζωμό και λίγο πιπέρι. Αφού έχουν βράσει τα λαχανικά μας, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύοντας προσθέτουμε ζωμό όπως κάνουμε στο ριζότο. Τέλος ρίχνουμε και λίγο αλατάκι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.