2 κούπες τραχανά γλυκό (σταρένιο)
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (red kidney beans)
1 ντοματάκι κονκασέ
2 ξερά κρεμμύδια
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε καρέ. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν καλά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κονκασέ, τον κύβο νοστιμιάς, τα φασόλια (στραγγισμένα) και 3 λίτρα καυτό νερό. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στη φωτιά και κατόπιν προσθέτουμε τον τραχανά και το πιπέρι. Βράζουμε για ένα τέταρτο ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και είκοσι λεπτά αργότερα, ο τραχανάς με κόκκινα φασόλια είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.