1 φλιτζάνι φάριν απ
5 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
Υλικά για την κρέμα:
3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου σοκολάτα (ή κορν φλάουρ και 6 κουταλιές σκόνη σοκολάτα)
2 αυγά
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι βιτάμ
2 κουταλιές γάλα φρέσκο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Κερασάκια γλασέ ή ξύσματα λευκής ή μαύρης σοκολάτας ή φράουλες κτλ.
Πρώτα θα φτιάξουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το μείγμα ανακατεύοντας το ταυτόχρονα με ένα κουτάλι με απαλές κινήσεις. Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρωμένο με αντικολλητική κόλλα) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Με ένα μαχαίρι με μακριά και κοφτερή λάμα το χωρίζουμε σε 2 ή 3 οριζόντια μέρη.
Τώρα θα φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτα. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι από το γάλα μας και μέσα σε αυτό διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σοκολάτα (ή το κορν φλάουρ και τη σκόνη σοκολάτας) και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε πολύ (αλλά όχι βράζουμε) τα δύο υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα. Κατεβάζουμε από το μάτι το γάλα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπωλ με το μείγμα. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε πάλι τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους καλά χτυπημένους κρόκους των αυγών. Το ξαναβάζουμε στη μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Ήρθε η ώρα να κατασκευάσουμε το γλάσο. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
Σε μια τουρτιέρα βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι. Ανάλογα με τα κομμάτια που έχουμε χωρίσει το παντεσπάνι μας χωρίζουμε και την κρέμα σοκολάτα. Αν έχουμε 2 κομμάτια παντεσπάνι δεν χωρίζουμε την κρέμα. Αν έχουμε 3 την χωρίζουμε στα δύο. Πάνω από το παντεσπάνι στρώνουμε ισόπαχα την κρέμα σοκολάτα. Από πάνω της βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Στο τέλος παίρνουμε το γλάσο και προσεκτικά το στρώνουμε πάνω και στα πλάγια της τούρτας μας. Στολίζουμε με ότι υλικό έχουμε επιλέξει και την βάζουμε στο ψυγείο.