400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Μία βάση έτοιμο παντεσπάνι
Λίγο κονιάκ
Πτι – μπερ ή σοκολάτα γάλακτος προαιρετικά για γαρνίρισμα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Παίρνουμε το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με κονιάκ και από πάνω στρώνουμε την κρέμα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε την τούρτα μας με τριμμένα πτι – μπερ ή τριμμένη σοκολάτα.
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Αιμιλία, και την ευχαριστούμε πολύ.