2 συσκευασίες άνθος αραβοσίτου στιγμής Γιώτης
3 κούπες γάλα
1 συσκευασία κρέμα σαντιγύ στιγμής (garni)
200ml γάλα
2 πακέτα κράκερς Παπαδοπούλου
Υλικά για το τόπινγκ:
1/3 κούπας σκόνη κακάο (άγλυκο)
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα
125γρ. βούτυρο
1 βανίλια
Ακολουθώντας τις οδηγίες φτιάχνουμε τις κρέμες αραβοσίτου στιγμής χτυπώντας τις όμως με τις 3 κούπες γάλα. Σε άλλο μπωλ φτιάχνουμε την σαντιγύ (γκαρνί) με τα 200ml γάλα και τέλος τα ενώνουμε ανακατεύοντας και τα δύο μαζί. Απλώνουμε μια στρώση από κράκερς σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 25×35 και απλώνουμε πάνω του την μισή ποσότητα από την κρέμα μας. Σκεπάζουμε ξανά με κράκερς και στη συνέχεια με την υπόλοιπη κρέμα, και από πάνω άλλη μια στρώση από κράκερς.
Τώρα θα φτιάξουμε το τόπινγκ (γλάσο). Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο να βράσουν για ένα λεπτό, ανακατεύοντάς τα συχνά. Στη συνέχεια απομακρύνουμε από το μάτι και ανακατεύουμε μέσα τη βανίλια και το βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς. Στρώνουμε το γλάσο πάνω στα κράκερς, σκεπάζουμε το σκεύος μας με διάφανη μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό μας να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη το γλυκό ψυγείου μας θα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!