Ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
Μαγιονέζα
Αυγά
Φιλέτο βραστής γαλοπούλας (αλλαντικό)
Κόκκινη πιπεριά
Βρασμένο mix λαχανικών (προαιρετικά)
Ελιές
Μαρούλι ή σαλάτα
Καρότο
Καλαμπόκι
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει πάρα πολύ καλά. Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αυγά. Ψιλοκόβουμε τα περισσότερα από αυτά και τα υπόλοιπα τα κάνουμε φετούλες. Κόβουμε και την γαλοπούλα. Τρίβουμε τα καρότα, ψιλοκόβουμε το μαρούλι και στραγγίζουμε το καλαμπόκι. Κόβουμε την πιπεριά σε φετούλες και κυβάκια και τις περισσότερες ελιές σε κομματάκια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ρύζι, τα κυβάκια πιπεριάς, καρότα, μαρούλι, καλαμπόκι, γαλοπούλα, αυγά ψιλοκομμένα, τις ελιές, το μιξ λαχανικών (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την μαγιονέζα που θα πρέπει να καλύψει ελαφρά τα σαλατικά και το ρύζι μας. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολύ μαγιονέζα. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ξανά εάν χρειάζεται. Βάζουμε την τούρτα ρυζιού σε φόρμα με σούστα, πιέζουμε επιμελώς και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη ή απλά σε ένα τάπερ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ώρες ή και όλο το βράδυ. Σερβίρουμε αν θέλουμε πάνω σε σαλάτα με τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την τούρτα: μαρούλι, καρότο, ελιές, πιπεριά, τις ροδέλες των αυγών κτλ. Καλή απόλαυση!