2 κιλά αρνάκι (μπούτι) μαγειρεμένο (ψητό ή βρασμένο)
1 κιλό κρητική μυζήθρα
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1 κεσέ γιαούρτι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης με λίγο νερό και ανοίγουμε φύλλα (δύο μεγάλα ή 4 μικρότερα). Τα φύλλα μας πρέπει να είναι αρκετά χοντρά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ή πυρέξ. Απλώνουμε το πιο χοντρό φύλλο μας, πάνω του βάζουμε τριμμένη κρητική μυζήθρα και από πάνω βάζουμε κομμάτια κρέας. Αλατοπιπερώνουμε. Πάλι τριμμένη μυζήθρα και πάλι κρέας και αλατοπιπέρωμα. Τελειώνουμε με μυζήθρα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ενώνοντας τις άκρες του ώστε να μην υπάρχουν κενά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για δύο περίπου ώρες και απολαμβάνουμε πεντανόστιμη Πασχαλινή τούρτα Κρήτης!
Tip: Εάν δεν έχουμε και δυσκολευόμαστε να βρούμε κρητική μυζήθρα, τότε χρησιμοποιούμε ανθότυρο και ραντίζουμε το κρέας με βούτυρο μαγειρικής.