3/4 του πακέτου πτι – μπερ Παπαδοπούλου
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης γεύση κακάο
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1 κονσέρβα Eρμόλ (φυτική σαντιγί)
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Υλικά για τη διακόσμηση (προαιρετικά):
Μπανάνα
Λίγη κουβερτούρα λιωμένη
Φιλέ αμύγδαλο (λεπτοκομμένα σε φέτες αμύγδαλα)
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το φρέσκο γάλα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής κακάο. Κατόπιν προσθέτουμε και το ερμόλ και αφού τα χτυπήσουμε όλα καλά και φουσκώσουν προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα μας. Σε ένα πυρέξ ή φόρμα με σούστα στρώνουμε στη βάση του τα μπισκότα πτι – μπέρ και από πάνω τους το μείγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια καλά με σπάτουλα και τα διακοσμούμε φτιάχνοντας σχέδια με τη λιωμένη κουβερτούρα. Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και βουτάμε τη κάθε ροδέλα στην κουβερτούρα ώστε να καλυφθεί η μισή με σοκολάτα και την τοποθετούμε γύρω γύρω από το πυρέξ πασπαλίζοντάς την με φιλέ αμυγδάλου. Τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Είναι μια εύκολη τούρτα παγωτού που γίνεται στη στιγμή και χρειάζεται σχετικά σύντομο χρόνο στην κατάψυξη για να παγώσει.
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.