300γρ. νιφάδες βρώμης (quaker)
270γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
75ml γάλα
120γρ. ζάχαρη
Υλικά για την κρέμα:
750ml γάλα φρέσκο
750ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
270γρ. νιφάδες βρώμης (quaker)
270γρ. ζάχαρη
Υλικά για την διακόσμηση:
Κανέλα
Άχνη ζάχαρη
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Θα χρειαστούμε μια φόρμα του κέικ με σούστα (τσέρκι). Χρησιμοποιώντας την σούστα ως μέτρο κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ίσης διαμέτρου με τη σούστα. Τοποθετούμε τη σούστα πάνω στη βάση της και μέσα βάζουμε το αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ, το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για ένα τέταρτο.
Κατόπιν θα ετοιμάσουμε την κρέμα μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στη φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Ανακατεύουμε έντονα για λίγο ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πάνω από τη βάση και χωρίς να έχουμε αφαιρέσει τη σούστα αδειάζουμε ζεστή την κρέμα μας. Από πάνω της απλώνουμε μια μεμβράνη που να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πέτσα. Βάζουμε την τούρτα μας για μία ώρα στο ψυγείο. Πριν την σερβίρουμε αφαιρούμε την μεμβράνη, τη σούστα και διακοσμούμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα ως εξής: Πασπαλίζουμε την τούρτα μας καλά με κανέλα και χρησιμοποιώντας ένα χριστουγεννιάτικο στένσιλ φτιάχνουμε το αντίστοιχο σχέδιο με την άχνη ζάχαρη.