3 βάσεις έτοιμες για τούρτα
1/2 κιλό φράουλες
3 σακουλάκια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
1200γρ. γάλα φρέσκο
9 κουτ. σούπας μερέντα
Σε μια ωραία μεγάλη πιατέλα βάζουμε την πρώτη βάση τούρτας και την αλείφουμε με 2κ.σ. μερέντα. Επάνω απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας ζαχαροπλαστικής που ήδη ετοιμάσαμε χτυπώντας στο μίξερ τα 3 φακελάκια έτοιμης κρέμας με 1200γρ. γάλα. Αφού στρώσουμε την κρέμα, κόβουμε στην μέση φράουλες και τις βάζουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την δεύτερη βάση. Την μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας την κρατάμε για επάνω. Έτσι, αφού αλείψουμε με μερέντα και την τελευταία βάση, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες.
Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό ακόμη και για ένα γιορτινό ανοιξιάτικο τραπέζι. Είναι πολύ ελαφρύ, γιατί δεν έχει τα λιπαρά της σαντιγί, που έχει αντικατασταθεί από κρεμούλα με φρέσκο γάλα και ωραίες μυρωδάτες φράουλες.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!