2 πακέτα μπισκότα με σοκολάτα gran cereale
10 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
Υλικά για τη γέμιση:
1 λίτρο έγκνογκ
3 φακελάκια κρέμα στιγμής Γιώτης
1 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Υλικά για γαρνιτούρα:
Σαντιγύ (έτοιμη ή φτιαγμένη από τα χεράκια μας [δείτε εδώ])
Κανέλα
Καταρχήν ετοιμάζουμε την βάση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Τρίβουμε τα μπισκότα (πρέπει να είναι 2 κούπες και λίγο ακόμη σε ποσότητα). Προσθέτουμε στο βούτυρο τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν πάρα πολύ καλά. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 20-23cm βάζοντας το μείγμα να καλύψει και τα τοιχώματα. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σκληρύνει το βούτυρο.
Τώρα θα φτιάξουμε τη γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το eggnog, τη κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για ένα περίπου λεπτό. Πασπαλίζουμε με κανέλα και μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Τελικό στάδιο:
Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω της την κρέμα εγγνογκ που φτιάξαμε. Καλύπτουμε με σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε την τούρτα εγγνογκ να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε. Χρόνια πολλά!