1 λίτρο ρόφημα βρώμης
4 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ
2 κουταλιές βιτάμ με λάδι καρύδας και αμύγδαλο
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 συσκευασίες μπισκότα Ορέο με σοκολάτα
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
2 μπανάνες
Κρατάω μία κούπα από το ρόφημα βρώμης και το υπόλοιπο το ζεσταίνω προσθέτοντας τη ζάχαρη και το κακάο να διαλυθούν εντελώς. Στην κούπα που κράτησα διαλύω το κορν φλάουρ. Ρίχνω το μείγμα με το κορν φλάουρ μέσα στο ζεστό ρόφημα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν πήξει προσθέτω το βιτάμ και την κουβερτούρα, ανακατεύω να λιώσουν και αφήνω την κρέμα μου να κρυώσει καλά.
Κρατάω από το πακέτο με τα Oreo 5-6 μπισκότα και τα υπόλοιπα τα λιώνω στο μούλτι. Στρώνω σε μπωλ ή πυρέξ μια στρώση από τα λιωμένα μπισκότα και πάνω τους μερικά από τα χοντροκομμένα Ορέο που είχαμε κρατήσει. Από πάνω λίγα καρύδια και τη μισή κρέμα. Συνεχίζω βάζοντας μπισκότα, χοντροκομμένα μπισκότα, καρύδια και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα μπισκότα και ροδέλες μπανάνας! Εκτός του ότι θα λατρέψετε την γεύση αυτής της τούρτας, σας εγγυώμαι ότι κανείς δεν θα καταλάβει πως είναι νηστίσιμη!
Σημείωση: Τα υλικά που σας φαίνονται λίγο “εξωτικά” τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη.
Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!