1/2 κιλό αλεύρι (και λίγο περισσότερο για το άνοιγμα)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150γρ. βούτυρο ή βιτάμ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε ένα νεροπότηρο νερό (περίπου 220 ml). Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και όταν το πάρει όλο προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο. Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια από τη ζύμη μας ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν όταν τις ανοίξουμε οι τορτίγιες μας. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας. Με πλάστη ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια σε φύλλα τορτίγιας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε αν θέλουμε 2-3 σταγόνες λάδι και εκεί ψήνουμε τις τορτίγιες μας και από τις δύο πλευρές τους. Τώρα οι τορτίγιες μας είναι έτοιμες να τις γεμίσουμε με ότι υλικό θέλουμε ή ακόμη και να τις περάσουμε λίγο από τον φούρνο ώστε να γίνουν ξεροψημένα τσιπς!