2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο
75γρ. βιτάμ ή βούτυρο
1/2 κουταλιά αλάτι
Ξεκινάμε την συνταγή για τορτίγιας λιώνοντας το βούτυρο. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριών και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά-σιγά, ανακατεύοντας, ρίχνουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπάζοντας τη λεκάνη μας με wrap, και μετά την χωρίζουμε σε 20-24 μπαλάκια. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε στρογγυλά φύλλα με τον πλάστη και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι απ’ τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να προσθέσουμε βιτάμ ή λάδι.
Τις τορτίγιες μας μπορούμε να τις γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε είτε ως σάντουιτς, είτε να τις γεμίσουμε με οποιοδήποτε είδος κρέατος. Αν θέλουμε να τις ζεστάνουμε μπορούμε να το κάνουμε πάλι σε αντικολλητικό τηγάνι.