1/4 κιλού περίπου φακές βρασμένες με αλάτι και δάφνη
1 μεσαία κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα τόνο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι
Ξύδι, ελαιόλαδο
Βράζουμε τις φακές σε λίγο νερό με αλάτι και 1-2 δαφνόφυλλα και τις σουρώνουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και από φακές σούπα -χωρίς ντομάτα- που μας έχουν περισσέψει, σουρώνοντάς τες). Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα του καλαμποκιού. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τον τόνο και βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Η τονοσαλάτα των προσκόπων είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Χρύσα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!