1 μεγάλο αγγούρι
1 κονσέρβα τόνου
1 ντομάτα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 κουταλιές μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι
Αφήνουμε τον τόνο να στραγγίξει καλά. Πλένουμε το αγγούρι και το ξεφλουδίζουμε (με το πίλερ) έτσι ώστε να γίνει ριγέ: μια ξεφλουδίζουμε και μια όχι. Βάζουμε το αγγούρι μας να σταθεί πάνω στο πιάτο και γυρίζοντάς το βλέπουμε από πια πλευρά στέκεται καλύτερα χωρίς να γέρνει. Εάν δεν στέκεται καλά, με το πίλερ κόβουμε λίγες φετούλες στην βάση ώστε να κάθεται σταθερά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το πάνω μέρος του αγγουριού έχοντας το μαχαίρι μας υπό γωνία. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια από το αγγούρι. Το ίδιο κάνουμε και στην φέτα που αφαιρέσαμε από το πάνω μέρος του. Τη φέτα αυτή του αγγουριού την ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο αγγούρι, αλάτι, πιπέρι και λίγη λίγη την μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά. Σταματάμε να προσθέτουμε μαγιονέζα όταν το μείγμα μας είναι σφιχτό και δεν διαλύεται. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό το αγγούρι, το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Όταν φτάσει αυτή η ώρα κόβουμε σε φετούλες την ντομάτα μας και την βάζουμε να σταθεί πάνω από την τονοσαλάτα. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και το σερβίρουμε.