1 ή 2 τόνους, ανάλογα με τα άτομα (το καθένα είναι γύρω στο ένα με ενάμιση κιλό)
2 κλωναράκια εστραγκόν για κάθε ψάρι
2 ώριμες ντοματούλες
2 πιπεριές
Πατατούλες
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ανοίγουμε στην μέση τα τονάκια βγάζοντας το κεντρικό κόκκαλο. Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου, βάζοντας το εστραγκόν, την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, τις φετούλες ντομάτας και τις φετούλες πιπεριάς πάνω στο ανοιχτό ψάρι μας. Συμπληρώνουμε το ταψί μας με πατατούλες προσθέτοντας παντού αλάτι και λίγο πιπέρι. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!